Створення кулінарного продукту

Авторські продукти, розроблені спеціально для вас, порадують вас і ваших близьких

Свежая рыбаСтворюючи кулінарний продукт, я орієнтувався на розуміння того як спростити приготування в домашніх умовах і зробити їжу як в ресторані високого рівня, щоб люди ближче познайомилися і зрозуміли філософію ресторанних шедеврів.

Приготована їжа з першокласних продуктів дуже сильно відрізняється від магазинної. Розуміючи що ціна все таки відіграє велику роль, розробив спосіб як скоротити час і зробити супер смачним і апетитним продукт, щоб ви і ваші улюблені гості були захваті після з’їденого. Для цього я думав про те як поєднуються ті чи інші інгредієнти, багато шукав інформації для створення кулінарного шедевра, але зрозумів що при великій кількості статей, все написане мені не підходить, так як не було чіткого опису по черговості і по граммовкі, а це дуже важливо так як без чітких ваг не добитися постійного смаку, структури і кольору продукту.

Мені допоміг великий досвід, інтуїція і розуміння ідей і головне напрямки: я розумів, що риба як м’ясо – в усьому світі вважається бажаним білком. Будь то яловичина зернового відгодівлі або трав’яного, ми підсвідомо любимо м’ясо, цінуємо і купуємо його на всіх його стадіях: від фермерів або м’ясних магазинів, що витримують оброблені частини, вологого або сухого дозрівання.

У сучасному світі яловичина і стейки придбали моду і гламур, стали свого роду культом, що само собою зрозуміло, створює навколо продукту хайп, притягаючи все більше (послідовників), а значить роблячи виробництво комерційно вигідним.

Про рибу, на жаль, такого сказати не можна. За деякими винятками, більшість рибних магазинів так і залишаються непопулярними (через рибу яка зіпсувалася на вітрині, і запах який ви відчуваєте коли входите в магазин) після такого, не дуже приємно знову повертатися в це місце, щоб купити смачну рибу. Та й простіше нам з м’ясом, все порізане без кісток на філе, стейки чого вже там.

Свежая рыба многоОднак немає ніякої вагомої причини, по якій до цих двох продуктів слід відноситься настільки по різному. Зрештою у риби як і у ссавців, є хребет, і вони мають в основному ту ж базову систему кісток і органів, що і ссавці.

Думати про рибу так само як про м’ясо, я зрозумів, що це і є ключ до успіху, для створення кулінарних продуктів з риби.

Завдяки такій класифікації, мої маринади, спеції, стали більш продуманими, моє різноманітність приготування розширилося за межі смаження на сковороді.

Також можна задіяти нескінченні ресурси, доступні нам щодо методів приготування м’яса, які поліпшать смак і текстуру риби, включаючи суху витримку і в’ялення – постійне прагнення до досконалості і величезний простір для творчості.

Рибні закуски – це також область незвіданих можливостей, де знову ж таки, постійно змінюється список рецептів для приготування.

Риба дуже ніжна і з нею потрібно бути акуратним, великі температури або багато спецій зіпсують продукт. Складність в тому що риба має багато видів і кожен вимагає свій індивідуальний підхід і увагу для приготування.

Розуміючи, що помилки будуть, я придумав як усунути їх і зробив поетапну схему:

    Свежая рыба ассортимент

  • Перше – це потрібно вибрати правильний продукт (рибу кращої якості яку тільки можна знайти).
  • Друге – потрібно розуміти що з неї можна зробити, яка частина, підійде для того чи іншого рецепта.
  • Третє – правильно підібрані інгредієнти які поєднуються з цією рибою.
  • Четверте – найскладніше, потрібно зробити правильну оброблення та зачистку, підготувати для приготування напівфабрикат.
  • П’яте – процеси, які я використовую, засолювання, маринування, сушіння, sous-vide.
  • Шосте – цей процес я називаю – випуск за рецептом, підготовка напівфабрикату, фасування, декорування, упаковка.
  • На додаток для повної картини розробив до риби маринади – сухі і мокрі. Вони дають сильний і цікавий смак, який відкладається в вашій пам’яті, і його складно забути.

Як підсумок, ми маємо закуску, основне блюдо, і соуси до них. А головне що це буде для вас відкриття і розуміння того що риба дуже смачний, корисний і легкозасвоюваний продукт, який можна їсти частіше ніж раз на тиждень.

За моїми рецептами ви зможете зробити страви на вашій кухні. Отримайте відчуття атмосфери гастро вечері, де пахне рестораном.

Це-багато, цікаві смаки які ви ще не пробували. Ви зможете замовити на сайті fodifood.com.ua

Спецій, маринади соуси універсальні, в’ялена риба, закуски з морепродуктів, напівфабрикати та багато іншого, я розробив спеціально для вас.

Шеф кухар Дмитро.