Я – як шеф, нескінченно зачарований усіма кулінарними можливостями які мені дає робота з рибою. Адже я люблю працювати з рибою. Якраз через її не до кінця розкритого гастрономічного потенціалу: її смак, текстура і зовнішній вигляд продовжують надихати мене, думати ширше і ламати все рамки стандартів.

Показати, розповісти що за риба, і як її правильно і смачно приготувати.

Місія цього сайту донести думку більш широко і пізнавально. Ви зрозумієте що звичні для риби слова “погано пахне”, “кістлява”, “слизова” – це всього лише вирази не умілих кулінарів.

Моя філософія в відносин риби – мінімізувати відходи, і максимально забрати все найцінніше з неї.

Всі наші уявлення про те як ми обробляємо і готуємо рибу, потребує повного переосмислення, і особливу увагу варто приділити якості.

Хорошої якості рибу важко знайти. Є багато факторів. На вилов риби впливає її сезонність. Краща риба в розпал сезону, має незвичайний смак і структуру м’яса.

А тепер постає питання – ціни. На вартість також впливає якість риби. Як тільки рибу дістають з води, годинник починає йти, і висока ціна за високу якість може бути досягнуто тільки завдяки кращому поводження з рибою.

Назви виду риби також може визначати вартість.

Спілкування з рибалками

Насправді дуже важливо послухати, що вони розповідають про особливості своєї роботи, про її тяжкості. Це допомагає мені розуміти цінність риби, і чому деякі види риб не доступні в певну тиждень.

Також вони розповідають про різновиди риб, які водяться в місцевих водах, і про те звідки прийшла та чи інша риба. Це користь для будь-якого кухаря.

То чим харчується риба в своєму середовищі, грає велику роль, так як це відбивається на її смак, і про це нам потрібно знати. Розуміння смаку завжди допомагає підібрати до неї ідеальний гарнір, або ж особливий спосіб приготування. Часто смак риби описується прикметниками: шаруватий, вершковий, умамний.

У моєму Блозі ви дізнаєтеся про рибу то чого не знали раніше, про корисні властивості і що з рибою відбувається при приготувань, і як правильно приготувати ту чи іншу рибу.

Питання якості свіжої риби

Риба з щільним слизовим покровом і блиском луски, перша ознака хорошої якості.

Це те що ви можете перевірити візуально, подивившись на збереження луски на рибі. Слиз в основному забезпечує захист риби в воді, утримує патогенні, які можуть викликати хвороби.

Антитіла і ферменти в слизу активно атакують ці патогени, щоб захистити рибу.

Коли старий шар слизу, що містить патогенні мікрооргонізми сходить, він замінюється нової слизом і патогенні губляться. Будь-які візуальні пошкодження або недоліки риби можуть вказувати на погане поводження з нею.

Очі є визначальним фактором здорової, свіжої риби. Вони повинні виглядати – опуклими, вологими, яскравими, ясними. Однак бувають випадки, коли риба, яка виглядає витончено в усіх відношеннях, може мати злегка каламутні очі. Це відбувається через те, що риба дуже швидко охолоджується після улову.

Переливаються яскраво червоні зябра майже гарантований показник свіжості риби. Вода проходить через зябра, де вона протікає повз безліч крихітних кровоносних судин. Кисень проникає через стінки цих судин в кров і в свою чергу, виділяється вуглекислий газ. Чим червоно зябра, тим свіже риба. Якщо слиз бажано на зовнішній стороні риби, то на зябрах її не повинно бути.

Умови зберігання

Основні принципи зберігання риби – низька температура (переважно від -2 до +2 t C), якщо температура вище – риба швидко псується.

І найголовніше рибу потрібно приготувати протягом двох днів, і не довше зберігати в холодильнику.

Ці підказки по вибору риби, допоможуть вам вибрати кращий продукт для шикарного страви.